HTML

vityilló

Vágytunk rá, megvettük. Most jön csak a java, fel kell újítani. Viszont mi csináljuk, magunknak, húzós, de az álmok ha megelevenednek, megéri!

Címkék

3malac (2) allergia (1) ásás (5) betonoszlop (3) bontás (4) Címkék (1) csatorna (5) dagonya (1) dante (1) disznóölés (2) drótkerítés (1) falak (2) favágás (1) flex (1) (1) fürdőszoba (4) Guns n Roses (1) ház (34) hitel (1) (1) időjárás (1) infografika (1) kád (2) kalapács (1) kályha (1) kapa (4) kapu (1) kémény (1) kéményseprés (1) kert (16) kraken (1) kürtvár (1) kutya (1) lakáskassza (2) malac (1) mória (1) ólak (4) pajor (2) pala (1) petrocelli (1) rotációs kapa (1) sár (1) sarokkád (2) sokkoló (1) szántás (3) szerelem (2) tarack (2) tégla (1) traktor (2) tyúk (1) udvar (13) utánfutó (1) vas (1) vetés (1) vietnámi (1) víz (3) vízakna (1) vízvezeték (4) wc (1) Címkefelhő

2012.08.25. 21:12 lipka zoltán

Ki itt belépsz hagyj fel minden reménnyel!

Dante már járt az udvarunkon, ez már biztos! Isteni színjáték mi? Színjátéknak színjáték, amit én időnként bemutatok szerelmetes házikónk becses bejáratánál. " "...Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!" E néhány szó setét betükkel állott magassan ott felírva egy kapúra..." Mostanában alaposan keresem a feliratot a kerítésünk nagykapuján, de még nem sikerült megtalálnom.

Mi az oka e reménytelen felkiáltásnak? Rozogácska, kopottas és rozsdásodó kerítésünk legnagyobb befogadó képességű átjárója, ám a súlya, karcsú és szellős, mondhatnám anorexiás kialakítását igencsak meghazudtolja.

IMG_20120825_135906.jpg IMG_20120825_135558.jpg

Ami a fent látható képeken nem látszik, az a bal oldali kapuszárny mögött, mint valami egyiptomi lépcsős piramis alapja, egy, mit egy, A VÍZÓRA akna terpeszkedik a talajszinthez viszonyítva kb. 20 cm magasságig kiemelve! Mindig elgondolkodom, hogy az építőművész, aki ezt a remekművet alkotta, vajon mit gondolt, hogy fog nyílni a nagykapu? De hamar rájövök, csak napjaink trendi életmód-stílusát látta jó előre, és sportos kapunyitásra ösztönző megoldást vizionált. Csak könyörgöm, akkoriban a tulajdonos, már taposta az 50-es éveit és nem emlékszem rá, hogy ifjúsági súlyemelő-bajnok lett volna! Szóval, hogy érthető legyen fogcsikorgató mosolyom, miközben a kezembe kerül a betonvéső, elmesélem, hogy bármit szeretnék ki-, vagy bejuttatni az udvarunkról,-ba, ami 80cm-nél szélesebb, ahhoz bizony le kell emelni a kapuszárnyat, a jobb oldalit mindenképpen, mert nem csupán a vízműnek állított gigantikus sírhely állja útját a kapu nyitásának, hanem az udvar szintje is. Ez rövidesen megoldódik, ha beszintezzük az udvart, de addig még sok "...rekedt jaj, átok, durva szólamokból kézcsattogás s vad káromlás,..." zeng majd arrafelé. A fizikai Nobel-díjra is hajtok, most próbálom felállítani a képletet, amely szerint az idő, a súly és a gravitáció között egyenes arányosság áll fenn, ugyanis, minél többször kell azt a szerencsétlen kaput leemelnem, annál nagyobb a súlya, és annál gyakrabban húzza a gravitáció a nagylábujjamra!

Voltak napok, amikor szinte mást sem csináltam mint kapuszárny le, kapuszárny fel. Természetesen eleinte, mint büszke férfi lekaptam és repültem vele a ház faláig, aztán a harmadik-negyedik alkalomtól már kezdett földi lenni a gravitáció, egy végigdolgozott nap végén, jelentős szókincsbővülésben részesültek a szomszédok cirka 20-30 másodperc alatt, amikor a zsanérok között ingaóra módjára egyensúlyoztam. Más alkalmakkor valamiféle tér-idő kontinuum csúszás lehetett, mert a feleségem az alsó zsanér helyre noszogatása közben képtelen volta ugyanabban az időben, azonos síkban a felső zsanért a helyére tenni, ilyenkor "...rekedt jaj, átok, durva szólamokból kézcsattogás s vad káromlás,..." a szokásnak megfelelően, kapuszárny leengedése, egy elegáns páros lábbal való hátraszökkelés bemutatásával, majd kiselőadás a nejemnek a vertikális és horizontális tájolás rejtelmeiről, és ismétlés. Emelés, ingázás, "...rekedt jaj, átok, durva szólamokból kézcsattogás s vad káromlás,...", leengedés, hopp, kiselőadás, stb. Néha egy végtelen ciklus kialakulása volt tetten érhető, amelyet néhány matematikailag érdeklődőbb ifjú zseni kempingszéken kitelepülve elkezdett lemodellezni, ettől várva szeptemberben a tanár elismerését.

Miután sikeresen megoldottuk ezt a felnőtteknek kitalált szem-kéz koordinációs feladatot, és felsóhajtottam, legalább kétszer kiderült, hogy a két kapuszárny fel lett cserélve. Ilyenkor csak annyiban változott a sorrend, hogy előbb "...rekedt jaj, átok, durva szólamokból kézcsattogás s vad káromlás,...", majd leemelés kétszer, hopp, fel, inga stb.. Higgyétek el nagyon jó kis elfoglaltság és rendkívül sokat tud arra a napra dobni a párkapcsolatok fásultsága ellen!

Várom a napot, mikor méltó helyére juttatva a helyi vízszolgáltató monumentális fedőlapját, a szintbe hozott udvarunkra enyhe nyikorgás közepette kitárom a két enyhén anorexiásnak ható, ámde ólomsúlyban versenyző dante-i magasságokba emelt kapuszárnyainkat, és vidáman énekelem, hogy: zöldre van a, zöldre van a rácsos kapu festve...

 

Szólj hozzá!

Címkék: ház dante kapu udvar vízakna


A bejegyzés trackback címe:

https://vityillo.blog.hu/api/trackback/id/tr74731795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása