HTML

vityilló

Vágytunk rá, megvettük. Most jön csak a java, fel kell újítani. Viszont mi csináljuk, magunknak, húzós, de az álmok ha megelevenednek, megéri!

Címkék

3malac (2) allergia (1) ásás (5) betonoszlop (3) bontás (4) Címkék (1) csatorna (5) dagonya (1) dante (1) disznóölés (2) drótkerítés (1) falak (2) favágás (1) flex (1) (1) fürdőszoba (4) Guns n Roses (1) ház (34) hitel (1) (1) időjárás (1) infografika (1) kád (2) kalapács (1) kályha (1) kapa (4) kapu (1) kémény (1) kéményseprés (1) kert (16) kraken (1) kürtvár (1) kutya (1) lakáskassza (2) malac (1) mória (1) ólak (4) pajor (2) pala (1) petrocelli (1) rotációs kapa (1) sár (1) sarokkád (2) sokkoló (1) szántás (3) szerelem (2) tarack (2) tégla (1) traktor (2) tyúk (1) udvar (13) utánfutó (1) vas (1) vetés (1) vietnámi (1) víz (3) vízakna (1) vízvezeték (4) wc (1) Címkefelhő

2012.09.06. 08:40 lipka zoltán

A Petrocelli-szindróma

Emlékeztek, ugye? Olasz származású, a nép fia típusú kikupálódott ügyvéd gyerek a szentem. Mindig valami nagyon loser lúzer cowboy fiút, avagy cowgirl lányt védett, és mindig a közelében állók biztatták erre. Gondolom, hogy közben azért jutott neki zsírosabb falat is, máskülönben az első évad végére éhen halt volna, az asszony elhagyja, a végrehajtó meg kisemmizi.

Hogy miért is említem? Ő az aki megjelenítette az "egy élet munkája van ebben a házban" életérzést, az alapoknál talán soha tovább nem jutó háza építésével.petro1.jpg

Bocs a képen már a falakat rakja, emlékeim szerint azóta is. Hát igen, nagy fa, kis fejsze! Hasonló gyötrelem söpör végig rajtam is néha, hiszen nem úgy vágtunk bele, hogy felvet a pénz bennünket. Az elhatározás szilárd, amit csak tudunk saját két kézzel és szakértelemmel végezzük el. Tulajdonképpen kiváló kísérletnek is fel lehet fogni, vagy esetleg versenynek, Petrocellit csak megelőzzük. Hiszen a falak állnak, mi inkább bontunk, aztán persze építünk is. Előnyünk még az is, hogy mi nem a sivatag szélén tevékenykedünk, bár az elmúlt hetek időjárása jócskán  közelítette a sivatagit. Ami inkább aggaszt, hogy az olasz, mégis csak ügyvéd, már pedig azok nem üveggolyót kapnak, a végén még valakinek eszébe jut feltámasztani a sorozatot, menő sztárügyvédet farag belőle, aztán hipp-hopp kész a kecó, én meg még mindig a vízvezetéket fektetem. A múltkor is nagy tervekkel elindultunk, az idő is hűvös volt, na, itt az alkalom, hogy szétdolgozzuk magunkat. Gondoltam, gyorsan kiszedem a nyírt legelővé vált ősgyomos kertünkből az elődök által odatelepített paszternák ültetvényt. Ásó, kapa, nagy harag, bököm őket, mint böllér a hízót, egyszer csak mit érzek, nem az izzadság csöppen az ásó nyelére! Nem baj, ez még nem a bibliai özönvíz kezdete, folytatom vegetáriánus tömegmészárlást, ám egyre nedvesebb a hátamon az ing, és nem a melegtől. Semmi gond, behúzódom a terasz alá, eláll ez a sírás mindjárt, szóltam a feleségemnek, ő se kapálja tovább az utcai látképet. Amíg esik elmondom miért is kell, offenzívát folytatnom a paszternák ellen. Örök túlélő! Legyalázta az előző tulajdonos gyomirtóval, kikapáltuk az első adandó alkalommal, utána mikor vígan integettek zöld levelei, vegyi támadást is kapott, amikor a gyomokat szeretgettem. Sőt, képes volt arra az aljasságra, hogy megjelent a kert távolabbi pontjain is! Meg is rémültem, lehet, hogy nálunk ébred tudatára a Skynet? És zöldségeken teszteli a terminátorok harcmodorát? Mert, hogy a paszternákhoz képest a T-800-asnak fingja sincs a beszivárgásról, az biztos! Ha nem vigyázok, egyszer csak otthon is kiinteget a szerencsebambusz mellöl! Hát ezért nem túlzás mindent megpróbálni, beleértve a vegyi hadviselést is. Tudom, a gyökérzöldség nem egy-, kétszikű gyom, de higgyétek el, az a cuccos még engem is kicsinálna, pedig nekem aztán végképp nincs sziklevelem. Amikor bekevertem, rácsöppent a korlátra, szerintem azóta lejjebb hajlott, de még a festék is megpattogzott rajta. De ez a gyökér, ez még mindig hajt, vastagszik, szerintem egy atomkataklizma után, kifejlesztené az értelmes növényi életet a Földön! Szóval, még szántás előtt ki akarom szedni, mert ha bent marad, akkor ahányfelé vágja az eke, annyi újabb zöld kis csápocska fog tavasszal integetni. Ez olyan mint a hétfejű sárkány, levágod egy fejét, kettő nő helyette; vagy mint egy zs kategóriás horror film, ahová lépek szörny(paszternák) terem.

Elállt az eső, hajrá folytassuk. Az időjárás nem a barátom, sőt szívat engem. Kimegyek a kertbe, bökök kettőt, megint esik, irány a terasz, eső eláll, irány a kert, bökök hármat, irány a terasz, kert, terasz, kert, terasz, szevasz! Elég lett, téglát már nem érdemes pucolni, mert szétázott, kivételesen nem az allergiás folyadékaim miatt lenne nedves (rém)álom a pucolás. Döntés születik, mára ennyi, szervezzük meg a délutáni családi összejövetelt, ahol hiszitek, nem hiszitek, verőfényes lett az idő!

Visszatérve a kezdetekhez, nem egyszerű dolog felújítani, ha más dolgod is van, na meg persze nem tudod befolyásolni az időjárást, de a cél már kristálytisztán megvan:

Petrocelli elött végezni a házzal!

Szólj hozzá!

Címkék: időjárás ház petrocelli kert udvar


A bejegyzés trackback címe:

https://vityillo.blog.hu/api/trackback/id/tr954758183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása